What’s in a name….?
“Ergens in ieder van ons is de macht om de wereld te veranderen”- Matilda, Roald Dahl -

What’s in a name….?

Een nieuwe ontwikkeling is het al lang niet meer te noemen. Daarvoor is het al te lang in omloop. Na de eerste golf van veramerikaniseerde benamingen volgden de siliconen versies. Met als grootste verschil dat die laatste mij in elk geval een grote glimlach bezorgen. Maar wat zegt het? Hoe gelukkig worden we nu eigenlijk van de Chief happiness officer?

Director of first impressions, Public waste manager, Ambassador of buzz en, mijn persoonlijke favoriet, Aqua host. Zomaar een greep uit functiebenamingen die je vandaag de dag tegen kunt komen. En dan heb ik het nog niet eens over de massa’s guru’s, jedi’s, ninja’s of rockstars die met wisselende voorvoegsels (meestal iets met marketing) de huidige arbeidsmarkt bevolken. Niet te missen tijdens mijn eigen zoektocht naar een benaming die de lading van mijn coach-zijn zou dekken.

Want ja, laten we eerlijk zijn. Wie is er tegenwoordig geen coach? Met alle respect uiteraard. Ook ik vind dat het leukste en meest vervullende beroep dat je zou kunnen kiezen. Maar die NAAM! Welke toevoeging ik er ook aan koppelde; ‘loopbaan’, ‘werkgeverschap’, ‘persoonlijke effectiviteit’, ik “voelde” het gewoon niet. En voor een beetje optimale vervulling van een functie is het toch wel fijn als je er een connectie mee hebt. Niet in de laatste plaats als je er als zelfstandige je brood mee wilt verdienen en jezelf als zodanig zichtbaar wilt maken op die overvolle markt van vraag en aanbod.

Na enkele vol gekliederde blocnotes, zoeksessies op synoniemen.net, diverse mislukte pogingen (met onder andere het bedroevende, maar hilarische, resultaat ‘Reflectietijger’), een lichte identiteitscrisis en met de hete adem van de ontwerpster van mijn nieuwe huisstijl in mijn nek, is het me dan toch gelukt. Een naam bedenken voor wat ik doe.

Dus als Chief Evolution Officer van De Kernfactor heb ik mijn visie op het uitdagend in beweging brengen van werken vanuit de essentie gevonden in de benaming: Interactivist. Een samenstel van woorden die mijn stijl van coachen in de kern beschrijft. ‘Interactie’ en ‘Activeren’ spreken hierbij voor zich. ‘Inter’ vanuit de betekenis ‘tussen’ dat voor mij voor verbinding staat, maar ook voor iets dat van binnen uit ontstaat.

Tja, en dan die Activist… Ik vrees dat die er het eerst was van allemaal. Lang beteugeld door de wenselijkheid van het kleuren binnen de lijntjes. Maar uiteindelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan. De belichaming van waar ik voor sta en wat ik te bieden heb: werken vanuit mijn essentie.